понеділок, 16 січня 2012 р.

Google нарешті запустив свою соціальну мережу!

Google у 2011 році запустив свою соціальну мережу, яка включає в себе ряд сервісів із загальною назвою Google Plus: це Circles (кола), Hangouts (тусовки), Instant Upload (миттєве вивантаження), Sparks (іскри), Huddle (метушня)
Невеличка корисна інформація про компоненти Google Plus
Google Plus Circles. Круги Google – ця соціальна платформа дозволяє Інтернет-користувачеві створювати соціальні групи різної спрямованості: сім’я, робота, друзі, хобі тощо і ділитися інформацією вибірково. Тобто, людина може поливати брудом боса перед друзями, і захоплюватися ним у групі колег, і, теоретично, ніхто не викриє його нещирість.


Ну, і звичайно в перспективі це нова хороша платформа для тих кого цікавить реклама в соціальних мережах.
Google Plus Hangouts. Тусовки, це груповий відеочат, з цікавою функцією перемикання камери – на екран виводиться зображення з камери того, хто в даний момент говорить, у той час як в існуючих відеочатах одночасно виводиться на екран кілька відеопотоків.
Google+ Instant Upload. Миттєве вивантаження є мобільним додатком і дає можливість автоматично вивантажувати в мережу всі фотографії з мобільного. На нашу думку, сумнівний сервіс з двох причин: по-перше це може обернутися вторгненням в чиєсь приватне життя, по-друге, в мережі може виявитися багато сміття, що не представляє ніякої цінності. Зрозуміло, що фотографії завантажені в приватний фотоальбом, недоступні для неавторизованих користувачів, і все-таки – а раптом?
Google Plus Huddle. Метушня – сервіс групових SMSок, при котрому СМСка відправлена користувачем висилається відразу всім його друзям. Зручний текстовий чат, але нічого нового – такі сервіси вже існують.
Google Plus Sparks. Іскри, поки, не дуже зрозуміла функція – схоже на варіацію кнопки “мені пощастить”. На запит користувача видається інформація, яка, як припускає пошуковик, буде користувачеві цікава. Швидше за все до цього сервісу буде прив’язана кнопка “+1″, яка дозволяє інтернет користувачам рекомендувати іншим користувачам сторінки в Інтернеті.
Отже, Google почав свій наступ на соціальні мережі, в першу чергу, звичайно, на Facebook. Наскільки воно буде успішним, покаже час.Одне можна сказати напевно: зробити просто хорошу соціальну мережу недостатньо для того, щоб користувачі на неї перейшли. Треба запропонувати щось таке, чого немає в інших, і що сподобається користувачам.На сьогоднішній день у проекту Google + (як і в попередніх невдалих соціальних проектів Google) ніяких карколомних особливостей немає, але хто знає, що за козирі у них в рукаві.
По матеріалам http://www.silradio.net/?p=95

Немає коментарів:

Дописати коментар