понеділок, 16 січня 2012 р.

Особливості Google Plus

Просування бізнесу в соціальних мережах або просування сайту в соціальних мережах неможливо без досконального знання соціальних мереж. Але конкуренція в соціальних мережах стає все гостріше і щільніше. 
Соціальні мережі розвиваються, щороку з’являються безліч нових соціальних мереж самої різної спрямованості і спеціалізації.

Далай Лама в соціальній мережі

Відмінною особливістю Google Plus є можливість створення для одного користувача різних груп, або підгруп спілкування, так званих Кіл або Google Circles, якими можуть бути: друзі, родина, колеги, однокласники, клієнти або бізнес-партнери. А це, звичайно ж зручно, і створює хороший потенціал для використання Google Plus з метою просування в соціальних мережах. Погодьтеся, не всім приємно змішувати на своїй стіні листування з друзями і ділове спілкування – в Гугл Плюс ця проблема вирішена.


Про можливості цієї соц мережі з точки зору користувача ми вже писали, кому цікаво, почитайте статтю:
Google + почав наступ на Facebook
Нас же більше цікавлять можливості використання соціальної мережі для цілей бізнесу, а їх поки не багато.
Google Plus надав можливість створювати сторінку бренду. Процедура абсолютно не складна, питання в тому, наскільки ця сторінка необхідна – розіграші призів, конкурси з подарунками, купони і супер пропозиції поки заборонені правилами ресурсу, можна розраховувати тільки на силу бренда (там, де вона є). Пряма реклама також поки що відсутня, хоча можна не сумніватися, що вона з’явиться – не з благодійності ж Google витрачав час і ресурси на розробку цього проекту.
З плюсів використання Google Plus бізнесом можна виділити поки що 3:
  1. Застовпити назву своєї компанії чи бренду
  2. Google Plus вельми непогано індексується самим Google (було б дивно, якби було по-іншому), так що розміщена на стіні інформація має хороші шанси потрапити в топ результатів пошуку
  3. Ну і про старий добрий SEO забувати не можна – все-таки вхідні посилання на Ваш сайт
  4. Все таки це зручно, коли в тебе на одному аккаунті і Google, і соціальна мережа і блог і пошта та ін …
З мінусів чесно кажучи можна втомитися перераховувати, тому обмежимося теж 4-ма основними, на наш погляд:
1. Не русифіковане меню. Навіть у не фахівців рівня компанії Google русифікація основних кнопок зайняла б пів дня, висновки зроблять російськомовні користувачі своїм ігнором.
2.Ви будете довго шукати, як перемикаються кола поки не знайдете маленький трикутничок біля Вашого профайла, а багато хто так закриють не знайшовши.
3. Google Plus, більше нагадує картотеку спецслужб ніж соціальну мережу. Принаймні коли входиш на “круги” Google Plus відразу згадуєш фразу: людині, яка знайшла вчора мій паспорт, прошу не іржати над моєю фотографією. Це ми до того, що все дуже схоже на електронний паспортний стіл.
4. Добра половина функцій не працює, або глючить …
Закінчується – це все словами Add at least 10 people using Google + to your circles to make sure your experience is awesome!
Додати щонайменше 10 людей, що використовують Google + і буде, тобі щастя, а яке щастя, поки ніхто не пояснює …
Порадувала така інформація Google Buzz йде. Через кілька тижнів ми будемо проводити на пенсію Google Buzz. Питається, навіщо потрібно було чіпляти попередню невідбувшуся соціальну мережу до нового продукту, якщо через пару тижнів його відправлять у корзину? Померла так померла, говорили раніше в Одесі, а тепер і в Інтернеті. Так, що ставлення Googlа до власних же продуктів насторожує.
Поки що все, але швидкість розвитку Google Plus вражає – майже щотижня з’являється щось нове. Наприклад, минулого тижня додалася можливість вбудовувати віджет на сайт (правда його ширина поки що не регулюється). Та й веб-фахівці оцінюють позитивно шанси Гугл Плюс потіснити Facebook.
По матеріалам http://www.silradio.net/?p=98

Немає коментарів:

Дописати коментар