понеділок, 22 лютого 2016 р.

20 фактів про нашу мову!

20 маловідомих фактів про українську мову!

Як пише сайт irpin.today , на думку вчених українська мова є найдавнішою з живих слов’янських мов, вона найближча до стародавньої старослов’янської, яка була колискою для всіх слов’янських мов. А російська мова є новіша й походить від української церковної мови (церковнослов’янської) та суміші татарсько-фінської.

20 фактів про Україну та українську мову:

1. А чи знаєти Ви що в українській мові існує три форми майбутнього часу! Проста, складова і складна. Майбутній час першої особи однини недосконалого виду в українському має іншу форму без префікса: знатиму, говоритиму, робитиму і т.д

2. 448 р. н.е. візантійський історик Пріск Панікійський, перебуваючи у таборі гунського володаря Аттіли, (на території сучасної України), того самого Аттіли, який розгромив Римську імперію записав слова “мед” і “страва”.
Imperiya-gunnov11

3. У 1918—1920 роках українська мова була офіційною мовою Кубанської Народної Республіки.
kubanQ_wDIb2E2aw

4. Українська дуже тісно пов’язана зі старослов’янською — спільною мовою предків всіх сучасних слов’ян, так само як санскрит, є мовою, найближчою до спільної мови перших індоєвропейців (арійців). До речі, в українській мові є багато слів, які майже ідентичні словам у санскриті: “повітря”, “кохати”, “кінь”, “дерево”, “вогонь”

5. Учений В.Кобилюх у своїх роботах доводить, що українська мова сформувалася в Х-IV тисячоліттях до нашої ери. Тому походження найважливіших українських слів слід шукати саме в санскриті, а не в російській, німецькій, турецькій, грецькій та інших мовах, які виникли значно пізніше.

Читати далі - Двадцять фактів про українську мову !

Немає коментарів:

Дописати коментар