четвер, 11 червня 2015 р.

Про пожежу на нафтобазі під Києвом


А воно все горить і горить ... будь воно не ладне...

Тема номер один і у Київі і у Житомирі і у Фастові, це жахлива пожежа на нафтобазі під Києвом.
Жахлива пожежа на нафтобазі під Києвом хоча і локалізована, але досі не ліквідована. Чи знаходяться в безпеці жителі України в Київській та Житомирській областях?
Згідно з екологічними аксіомамами, ніщо не виникає з нічого і не зникає в нікуди. Тому небезпечні продукти горіння  будуть змішані з чистим повітрям, перенесені, розбавлені, але це не означає, що вони зникнуть без наслідків.
Ясна річ в першу чергу постраждають жителі прилеглих територій, але перенесення отруйних повітряних мас на великі відстані поривами вітру призведе до вторинного забруднення і небезпеки вже для тих, хто живе далі від місця пожежі. Мова може йти про сотні кілометрів. Тому вважати,що навіть жителі Баранівки у Житомирській області, що за сотні кілометрів від Київа у  безпеці - не можна. Все буде залежати від напрямку та сили вітру.
Аварії і, зокрема, пожежі на таких об’єктах, як склади з нафтопродуктами, надзвичайно небезпечні через пролонгованих впливів на здоров’я людей і навколишнє середовище. В результаті згоряння такої величезної кількості нафтопродуктів утворюються небезпечні токсичні речовини – сірчистий ангідрид, окис вуглецю, азоту, сірки, які викликають кислотні дощі.
Головна небезпека – це мінеральні залишки, які осідають у вигляді попелу або тонкої, навіть невидимої, масляної плівки, що покриває рослини, листя, ту ж полуницю, черешні, які вже встигають. Покриває траву, на якій пасеться худоба, і все це потрапляє потім в молоко і знову-таки – в організми людей.
Відбувається забруднення верхнього шару ґрунтів, небезпечні речовини можуть потрапити у водоносні горизонти, а також переноситися на великі відстані повітряними масами. Особливо високу загрозу продукти згоряння пального становлять для дітей, організм яких тільки формується.
Тож будемо сподіватись, що погода буде на нашому боці і завдяки напрямку і силі вітру концентрація небезпечних речовин знизиться до безпечного рівня.
neftebaza3 neftebaza1
neftebaza4

Немає коментарів:

Дописати коментар