вівторок, 15 грудня 2015 р.

Машина на дровах це реально!


 Машина на дровах це реально!

Хитромудрі українські водії готові перевести свої и автомобілі на дрова, аби заощадити гроші на бензин. І таких винахідників стає все більше від Баранівки до Житомира!

І це бажання досить зрозуміле, бо саме ситуація в Україні та нереальні ціни на бензин, призводять до того, що в Україні зростає кількість водіїв які перероблюють свої автомобілі на дрова!


wood-powered-car-600x398.jpg.pagespeed.ic.C2VV_-5LkW

Хоча в той час коли світова автомобільна промисловість повільно переходить до електромобілів, використовувати деревину як паливо, чесно кажучи, навряд чи здається найбільш практичним рішенням. Та, як, не дивно, дана технологія не зовсім нова. Люди створювали автомобілі на дровах протягом багатьох десятиліть, і вони були насправді досить популярні під час Другої світової війни. Але в наш час, ціни на бензин роблять ці експерименти досить оправданими. На даний час, все більше і більше водіїв в Україні встановлюють на свої старі автомобілі котли, щоб економити гроші.

Так 36-річний Євген з Чернігова перетворив свій старий Opel ще торік. Зростання цін на бензин зробили звичайну поїздку на роботу досить дорогою справою, тому він вирішив, що прийшов час для альтернативи. А альтернатива – це дрова! Вчитель фізики і математики за професією, Євген, дізнався про використання деревини в якості палива з Інтернету і провів два місяці на досконале вивчення цього питання. Особливо про автомобілі на дровах побудовані ще у 1939 році.

Євген додав піч та металеву каністру до задньої частини свого автомобіля, який з’єднаний з двигуном автомобіля. Газ, що випускається з дерева під час згорання зберігається в металевій каністрі, фільтрується, охолоджується і подається у двигун. Його автомобіль споживає близько 18 кг дров на 100 кілометрів, що коштує йому лише 10 гривень. Для порівняння, літр бензину має середню вартість 20 гривень і на 100 кілометрів його в середньому треба 10 літрів. Залежно від якості використовуваної деревини, автомобіль може розвивати швидкість до 100 км на годину, що досить пристойно. Євген , каже, що він може використовувати пластикові пляшки в якості палива, а також, що найбільш ефективна це висушена шовковиця.
Вірете чи ні, та Євген, каже, що його старий Опель тепер не тільки дешевший, але і більш екологічно чистий. Замість забруднюючих газів, він видає тепер тільки водяну пару і вуглекислий газ.

wood-powered-car5-600x338.jpg.pagespeed.ic.LtZl6my0kt

Сергій Лагун, розробив свій перший дров’яний автомобіль кілька років тому, і каже, що після його успіху багато інших наслідували його приклад. Він спочатку переробив свою стару Ладу, а потім перейшов до Волги. Тому що він зробив свою систему у багажнику автомобіля, Лагун каже, що в нього жодного разу не було проблем з поліцією. Бо вона навіть зупиняючи його не розуміє, на чому їздить його автомобіль.

wood-powered-car6-600x359.jpg.pagespeed.ic.Wfp9Ccd3Lb

Про Сергія та Євгена вже багато розповідали українських ЗМІ, але є ще багато інших водіїв, які перевели свої автомобілі на дрова, щоб заощадити гроші. Євген розповів журналістам, що він знає, принаймні, шість чоловік, які зробили свої автомобілі на дровах. Та і звичайний пошук у Google це підтверджує.

Відзначимо, що прес-секретар Міністерства внутрішніх справ України заявив, що використання незареєстрованих одиниць енергії для живлення автомобілів є порушенням закону. Він заявив, що така технологія повинна бути вивчена для того, щоб він не представляє ніякої небезпеки ні для людей в автомобілі або інших. Що, тут скажеш – ну так вивчайте, хто ж Вам забороняє!

Джерело http://baranivka.net/?p=1338

Немає коментарів:

Дописати коментар