пʼятницю, 25 вересня 2015 р.

Чудова Україна!

10-ть найкрасивіших куточків природи в Україні.


Чудо країна - Україна!



В Україні, звичайно ж, набагато більше мальовничих природних місць - насправді їх тисячі і тисячі. 
 Та будемо між собою відвертими, на привеликий жаль, більшість із нас, не згадуючи вже про закордонних туристів, навіть не підозрюють про існування цих мальовничих  місць. Причому навіть якщо вони знаходяться зовсім поруч.
Сайт irpin.today опублікував список десяти найкрасивіших куточків природи в Україні.

Так що, плануючи свій відпочинок на вихідні, не тільки згадайте про них, але і поставте їх собі у закладку.

1. Оконські джерела

Де: Волинська область, Маневицький район.
Майже в центрі озера Окніще розташовані два потужних джерела карстових вод. Вода виходить з-під землі зі значним тиском, утворюючи на поверхні озера два куполоподібних фонтани. Температура води цілий рік однакова – майже 9 ° С, тому навіть у сувору зиму озеро не замерзає. Особливістю води є те, що вона не піддається газуванню. З часом джерела утворили невелике озеро глибиною 3 м і площею 0,5 га.
001jj1si
2. Яблуня-колонія
Де: місто Кролевець Сумської області
Незвичайна яблуня, віком понад 220 років – одне з найхимерніших дерев у світі. Колонія, що складається з 15 пов’язаних між собою родинних дерев, займає площу більше тисячі квадратних метрів.
Згідно з легендою, яблуню посадив князь Петро Сергєєв з роду Мещерських, і після його смерті дерево почало тужити по ньому, пригинаючись до землі. Знаходиться дивовижне дерево в місті Кролевець Сумської області (вулиця Андріївська, 71), куди можна дістатися залізницею або на авто.
002600x1000
3. Річка Случ.
Одна з найкрасивіших річок в Україні. І одночасно одна з самих маловідомих. Береги річки Случ часто порівнюють зі Швейцарією. Навіть існує Надслучанській регіональний ландшафтний парк, який так і називається «Надслучаньска Швейцарія». Але, на наш погляд найбільш красиві місця в басейні річки Случ, знаходяться у Баранівському районі Житомирської області.
sluch899
4. Кам’яне село
Де: Житомирська область, Олевський район.
Камяне урочище – це скупчення великих валунів, які займають близько 15 гектарів лісу, і є одним з найзагадковіших місць України. Існують дві гіпотези виникнення урочища. Згідно з однією, 20000 років тому валуни були принесені льодовиком, відповідно до іншого – вони є залишками підніжжя древніх повністю зниклих гір, оголеними льодовиком від грунтових нашарувань.
Багато каміння обрисами нагадують сільські будинки, тут є своя “площа” зі “школою”, а також “церква”.
kamyane8bw83
5. Озеро Синевир (Карпати)
Синевир – озеро чудової, невимовної краси, оповите смарагдовими лісами й засніженими вершинами Карпатських вершин. Тут краса природи збереглася практично в первозданному вигляді. Карпати – це земля міфів і легенд, тому й біля озера Синевир є своя історія.
synevyr-1
Легенда свідчить, що колись жив багатий князь, у якого була прекрасна блакитноока дочка Синь, що покохала простого пастуха на ім’я Вир. Пара зустрічалася таємно, але як би не ховали закохані свої почуття, батько дівчини про них все одно дізнався і наказав убити коханого доньки. Люди графа почекали момент і скинули на нього камінь зі скелі. Дізнавшись про це, Синь прибігла до того місця, обняла камінь і заплакала. Її сльози стали озером Синевир, вода в якому така ж чиста, як і очі Синь. Зараз на березі озера встановлені вирізані з дерева фігури Сині і Вира.
6. Манявський водоспад
Де: Івано-Франківська область, Богородчанський район.
Манявський водоспад – це один з найвищих водоспадів української частини Карпат. Вода річки Манявка струмує каскадами відразу з трьох водоспадів, разом вони досягають висоти близько 18 метрів. На вершині водоспаду є кілька невеликих уступів (1,5-2 м), які нагадують зручні ванни.
Біля підніжжя Манявського водоспаду розташоване невеличке чудове озерце.
vodospadfyffc
7. Чорне озеро
Де: Кіровоградська область, Знам’янський район.
Озеро оточене болотом “Чорний ліс”, разом з яким є гідрологічним пам’ятником природи України. Його глибина досі точно не встановлена ​​- існує версія про подвійне дно, перше з яких утворено гілками і опалим листям. Що цікаво, рослинність навколо характерна для Полісся, але не для регіону, де зустрічається лісостеп і степ.
ozeroo907c
8. Мигія
Де: Миколаївська область, Первомайський район.
Майже протягом 40 км Південний Буг тече по Миколаївській області у крутих кам’янистих берегах, утворюючи вузьку каньйоноподібну долину з величними гранітними скелями, порожнистим руслом, водоспадами та островами. Гранітно-степове Побужжя – це справжня гірська країна серед Українського степу.
Пороги Південного Бугу стали Меккою водних туристів. В урочищі Протич розташована одна з найкращих в Європі природних трас водного слалому.
migeyakikhf
9. Олешківські піски – Сахара в центрі Європи
Де: Херсоньска область
Не варто їхати у Єгипет, щоб відчути гаряче дихання пустелі і побачити нескінченні піски. У Херсонській області за парканом штучних лісів прихована справжня пустеля. Українська пустеля, відома як Олешківські піски, утворилася в результаті людської недбалості і стала унікальним природним явищем в цих широтах.
Офіційно, Олешківські піски є найбільшою піщаною пустелею в Європі, насправді ж – єдиною. З супутника пустеля виглядає як маленька жовта пляма на лівому березі Дніпровського лиману. Більше 150 тисяч гектарів – 30 кілометрів від заходу на схід і 150 км з півночі на південь – покриті нескінченними барханами.
pustinya10997_main
10. Долина нарцисів
У чотирьох кілометрах від міста Хуст у Закарпатській області знаходиться унікальний ботанічний об’єкт – найбільша в Середній Європі популяція нарциса вузьколистого (Narcissus angustifolius), яка збереглася тут з післяльодовикового періоду.
Навесні, в період масового цвітіння, місцевість покривається суцільним білим килимом квітучих нарцисів, помилуватися яким приїжджає безліч туристів.
narcicicom
Якщо вам сподобались 10 найкрасивіших куточків природи в Україні нажміть «лайк» та поділіться інформацією с друзями у соціальних мережах!
Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар