середу, 7 червня 2017 р.

Долина Глечиків

Долина Глечиків — сакральне місце на мапі світу!


 Якщо ви завітаєте до невеличкої азійської держави Лаос то обовязково відвідайте долину Глечиків – такого унікального місця більше нема ні де в світі.

Як повідомляє сайт irpin.today у невеликій державі Лаос, яка в даний час привертає туристів в основному виключно азіатською індивідуальністю, існує місце, про яке мало хто знає, але воно справді заслуговує на увагу освіченої людини. Йдеться про унікальну долині Глечиків, яка розташовується в провінції Сиангкхуанг.

glech01d31ac2b8

Привабливість цього місця обумовлена тим, що мандрівники, які приїхали в ці місця, будуть вражені масштабом стародавніх артефактів. На величезній площі, вишикувавшись в ряд (справедливості заради варто згадати, що багато фрагментів загублені, але система є) стоять величезного розміру висічені з скелі глечики.
Саме глечики, в нашому сучасному розумінні.

glech02Plain-of-Jars-5
Розміри цих знахідок вражають уяву — діаметр від п’ятдесяти сантиметрів до трьох метрів. Зачаровує, чи не так.
У вчених існує кілька версій походження даної долини, але почнемо з місцевої легенди.
Місцеві мешканці багато століть, а вік артефакту встановлений, як п’ятсот років до нашого літочислення і близько восьмисот з початку його, розповідають про дотеперішніх велетнів, для яких ці судини були просто життєво необхідною.

glech033a85530b9043
Наукова версія має дві гілки розвитку. Перша з них стверджує, що судини стояли уздовж торгової дороги, збираючи дощову воду (жарко ж) і були джерелом водопою, як людей, так і гужового транспорту.
За другим припущенням — це були місця поховання, бо деякі з глечиків мали сліди спалення, причому неодноразового. Саме це говорить про те, що спалювали довгі роки, швидше за все родичів однієї і тієї ж знатної прізвища.
Але, як завжди, вчені припускають, а ми, прості любителі прекрасного просто намагаємося зловити миті краси, яка ще не втрачена. Тому, повірте, на долину Глечиків варто поглянути, такого немає більше ніде. Відчуйте себе знову маленьким пориньте в дитинство і відчуєте подих старовини.
І не забувайте подорожувати Україною!

Читайте,

Немає коментарів:

Дописати коментар