середу, 13 квітня 2016 р.

Пять фактів про сало!

Пять фактів про сало!

ТОП-5 фактів того, що сало найкорисніший продукт!

Ви будете м’яко кажучи здивовані та шоковані, але сало це один з найкорисніших продуктів, розповідає сайт http://baranivka.net


salo1bc2762c5
  1. Сало корисніше ніж оливкова олія!
Вчені виявили, що оливкова олія, яка як всім відомо традиційно вважається еквівалентом здорової їжі, поступається звичайному салу.
Після наукових дослідів було встановлено, що сало (і масло з сала) набагато корисніші для використання при приготуванні гарячої їжі. Різницю у використанні звичайного сала і оливкової олії встановили дослідники з університету Де Монфорт з Британії.
Науковці відзначають, що хоча використання рослинного масла і оливкової олії зокрема, добре відомо, саме приготування гарячої їжі на такій олії, як оливкова, кукурудзяна або соняшникова – це шкідливо для здоров’я.
“Краще використовувати для приготування свиняче сало або вершкове масло”, – підсумовують автори нової наукової роботи.
Підтвердження цього висновку є результати 20-річного (ДВАДЦЯТИ річного) дослідження з питання про склад хімічних речовин, які виділяються при нагріванні різних харчових жирів.
Експерти прийшли до висновку, що під час приготування їжі в маслі виділяється альдегіди – речовини, вплив яких на організм пов’язано з підвищеним ризиком розвитку раку, хвороб серця і придушення функцій мозку.
“У рибі, приготованої в соняшниковій або кукурудзяній олії міститься в 200 разів більше токсичних альдегідів, ніж стандарти безпеки дозволяють”, – навів приклад авторів дослідження.
Вчені пояснюють, що інформація, отримана ними не показують безумовну шкоду рослинних олій.
Основною перевагою цих продуктів є те, що вони містять полі ненасичені жирні кислоти – важливий елемент для харчування любої людини.



Проблема полягає в тому, що при нагріванні ці компоненти генерують більш токсичні сполуки, ніж моно ненасичені жирні сполуки, які містяться в альтернативних харчових продуктах, таких як свиняче сало, вершкове масло або кокосове масло – відзначають вчені.
Ця конкретна небезпека полягає в тому, що ці шкідливі сполуки мають тенденцію накопичуватися в організмі, збільшуючи його потенціал та загальний шкідливий вплив на здоров’я.
З цієї причини, усі продукти харчування, які забезпечують обробку при високих температурах, то краще використовувати звичайне сало, вважають британські експерти
ukrGkj6PG3eY_4
2. Користь і шкода сала для схуднення
Сало користь і шкода для схуднення. Найбільш часто усім доводиться чути, що сало – це вбивця фігури. Але якщо уважно вивчити матеріали на цю тему, то Ви (разом з усіма іменитими лікарями та дієтологами у всьому світі) прийдете до висновку, що це м’яко кажучи не зовсім так. Сало може завдати шкоди фігурі і відкластися на боках лише в тому випадку, якщо їсти його без міри. А ось якщо є його в невеликих кількостях, то навпаки – сало допомагає схуднути!
Справа в тому, що в цьому підшкірному жирі свині міститься величезна кількість жиророзчинних вітамінів (А, D, Е) і ненасичених жирних кислот.

Саме ці речовини разом із лецитином, який теж є у салі очищають наші судини від надлишку холестеринових бляшок. Крім того, є й інша користь від сала, з’їденого вранці. Воно стимулює вироблення жовчі, тобто, з туалетом у вас не буде проблем, якщо на сніданок ви з’їсте невеликий шматочок сала. І це буде не тільки для фігури, а й до травного тракту корисно!
salo34_main
3. Користь і шкода сала для серцево-судинної системи
Якщо розглядати питання користі і шкоди сала для серцево-судинної системи уважно, то потрібно звернутися до складу цього продукту. Крім корисних вітамінів А і Е, які, як відомо вважаються кращими вітамінами молодості і краси, в салі міститься унікальна речовина – ненасичена арахідонова кислота. Саме вона відповідає за зміцнення стінок судин, а також забезпечує нормальну роботу серцевого м’яза і інших внутрішніх органів. Також для серця і судин головного мозку дуже корисний міститься в салі лецитин. Загалом, як бачите, і для серця з судинами сало несе лише користь.
salo2525
4. Яку шкоду несе сало?

Розповідаючи про користь сала, не можна промовчати і про можливу шкоду цього продукту. По-перше, цей продукт несе користь людському організму тільки, якщо вживати його в невеликих кількостях. Для дорослої людини досить 10-30 грам сала на добу. Все, що понад буде відкладатися у вигляді підшкірної жирової тканини.
Існує цілий ряд захворювань, при яких сало є протипоказано. До них в першу чергу відносяться захворювання печінки, жовчного міхура, жовчовивідних шляхів, а також порушення обміну холестерину.
salo33118525339
5. У чому ще полягає користь сала?
Крім усього перерахованого вище можна також відзначити, що сало має ще й ряд інших корисних властивостей:
– користь сала Якщо закушувати спиртні напої салом, то менше сп’янієш. Жир обволікає шлунок і заважає всмоктуванню алкоголю, а спирт в той же час допомагає швидше переварити жирний продукт.
  • Сало – це джерело енергії. У 100 г сала міститься 770 калорій. А це означає, що навіть від зовсім невеликого шматочка можна отримати дуже хорошу підзарядку. Особливо цінується це якість при важкому фізичному навантаженні. Якщо вам належить гарненько попрацювати, обов’язково з’їжте перед цим бутерброд з салом. Це додасть вам сил.
  • Сало сприяє поліпшенню інтелектуальної діяльності і зміцнює імунітет. Саме до такого висновку прийшли канадські медики. Тому перед іспитом або серйозним «мозковим штурмом» не завадить з’їсти по шматочку смачного сала.
Ось, таке корисне сало. Однак все вищесказане стосується лише до хорошого домашнього продукту – справжнього українського продукту.

Бо де Ви ще в світі можете покоштувати найкращого сала, як не в Україні!

Джерело - http://baranivka.net/?p=1655

Немає коментарів:

Дописати коментар