Пять фактів про сало!
ТОП-5 фактів того, що сало найкорисніший продукт!
Ви будете м’яко кажучи здивовані та шоковані, але сало це один з найкорисніших продуктів, розповідає сайт http://baranivka.net
Після наукових дослідів було встановлено, що сало (і масло з сала) набагато корисніші для використання при приготуванні гарячої їжі. Різницю у використанні звичайного сала і оливкової олії встановили дослідники з університету Де Монфорт з Британії.
Науковці відзначають, що хоча використання рослинного масла і оливкової олії зокрема, добре відомо, саме приготування гарячої їжі на такій олії, як оливкова, кукурудзяна або соняшникова – це шкідливо для здоров’я.
“Краще використовувати для приготування свиняче сало або вершкове масло”, – підсумовують автори нової наукової роботи.
Підтвердження цього висновку є результати 20-річного (ДВАДЦЯТИ річного) дослідження з питання про склад хімічних речовин, які виділяються при нагріванні різних харчових жирів.
Експерти прийшли до висновку, що під час приготування їжі в маслі виділяється альдегіди – речовини, вплив яких на організм пов’язано з підвищеним ризиком розвитку раку, хвороб серця і придушення функцій мозку.
“У рибі, приготованої в соняшниковій або кукурудзяній олії міститься в 200 разів більше токсичних альдегідів, ніж стандарти безпеки дозволяють”, – навів приклад авторів дослідження.
Вчені пояснюють, що інформація, отримана ними не показують безумовну шкоду рослинних олій.
Основною перевагою цих продуктів є те, що вони містять полі ненасичені жирні кислоти – важливий елемент для харчування любої людини.
Проблема полягає в тому, що при нагріванні ці компоненти генерують більш токсичні сполуки, ніж моно ненасичені жирні сполуки, які містяться в альтернативних харчових продуктах, таких як свиняче сало, вершкове масло або кокосове масло – відзначають вчені.
Ця конкретна небезпека полягає в тому, що ці шкідливі сполуки мають тенденцію накопичуватися в організмі, збільшуючи його потенціал та загальний шкідливий вплив на здоров’я.
З цієї причини, усі продукти харчування, які забезпечують обробку при високих температурах, то краще використовувати звичайне сало, вважають британські експерти
2. Користь і шкода сала для схуднення
Сало користь і шкода для схуднення. Найбільш часто усім доводиться чути, що сало – це вбивця фігури. Але якщо уважно вивчити матеріали на цю тему, то Ви (разом з усіма іменитими лікарями та дієтологами у всьому світі) прийдете до висновку, що це м’яко кажучи не зовсім так. Сало може завдати шкоди фігурі і відкластися на боках лише в тому випадку, якщо їсти його без міри. А ось якщо є його в невеликих кількостях, то навпаки – сало допомагає схуднути!
Справа в тому, що в цьому підшкірному жирі свині міститься величезна кількість жиророзчинних вітамінів (А, D, Е) і ненасичених жирних кислот.
Саме ці речовини разом із лецитином, який теж є у салі очищають наші судини від надлишку холестеринових бляшок. Крім того, є й інша користь від сала, з’їденого вранці. Воно стимулює вироблення жовчі, тобто, з туалетом у вас не буде проблем, якщо на сніданок ви з’їсте невеликий шматочок сала. І це буде не тільки для фігури, а й до травного тракту корисно!
3. Користь і шкода сала для серцево-судинної системи
Якщо розглядати питання користі і шкоди сала для серцево-судинної системи уважно, то потрібно звернутися до складу цього продукту. Крім корисних вітамінів А і Е, які, як відомо вважаються кращими вітамінами молодості і краси, в салі міститься унікальна речовина – ненасичена арахідонова кислота. Саме вона відповідає за зміцнення стінок судин, а також забезпечує нормальну роботу серцевого м’яза і інших внутрішніх органів. Також для серця і судин головного мозку дуже корисний міститься в салі лецитин. Загалом, як бачите, і для серця з судинами сало несе лише користь.
4. Яку шкоду несе сало?
Розповідаючи про користь сала, не можна промовчати і про можливу шкоду цього продукту. По-перше, цей продукт несе користь людському організму тільки, якщо вживати його в невеликих кількостях. Для дорослої людини досить 10-30 грам сала на добу. Все, що понад буде відкладатися у вигляді підшкірної жирової тканини.
Існує цілий ряд захворювань, при яких сало є протипоказано. До них в першу чергу відносяться захворювання печінки, жовчного міхура, жовчовивідних шляхів, а також порушення обміну холестерину.
5. У чому ще полягає користь сала?
Крім усього перерахованого вище можна також відзначити, що сало має ще й ряд інших корисних властивостей:
– користь сала Якщо закушувати спиртні напої салом, то менше сп’янієш. Жир обволікає шлунок і заважає всмоктуванню алкоголю, а спирт в той же час допомагає швидше переварити жирний продукт.
Бо де Ви ще в світі можете покоштувати найкращого сала, як не в Україні!
Джерело - http://baranivka.net/?p=1655
ТОП-5 фактів того, що сало найкорисніший продукт!
Ви будете м’яко кажучи здивовані та шоковані, але сало це один з найкорисніших продуктів, розповідає сайт http://baranivka.net
- Сало корисніше ніж оливкова олія!
Після наукових дослідів було встановлено, що сало (і масло з сала) набагато корисніші для використання при приготуванні гарячої їжі. Різницю у використанні звичайного сала і оливкової олії встановили дослідники з університету Де Монфорт з Британії.
Науковці відзначають, що хоча використання рослинного масла і оливкової олії зокрема, добре відомо, саме приготування гарячої їжі на такій олії, як оливкова, кукурудзяна або соняшникова – це шкідливо для здоров’я.
“Краще використовувати для приготування свиняче сало або вершкове масло”, – підсумовують автори нової наукової роботи.
Підтвердження цього висновку є результати 20-річного (ДВАДЦЯТИ річного) дослідження з питання про склад хімічних речовин, які виділяються при нагріванні різних харчових жирів.
Експерти прийшли до висновку, що під час приготування їжі в маслі виділяється альдегіди – речовини, вплив яких на організм пов’язано з підвищеним ризиком розвитку раку, хвороб серця і придушення функцій мозку.
“У рибі, приготованої в соняшниковій або кукурудзяній олії міститься в 200 разів більше токсичних альдегідів, ніж стандарти безпеки дозволяють”, – навів приклад авторів дослідження.
Вчені пояснюють, що інформація, отримана ними не показують безумовну шкоду рослинних олій.
Основною перевагою цих продуктів є те, що вони містять полі ненасичені жирні кислоти – важливий елемент для харчування любої людини.
Проблема полягає в тому, що при нагріванні ці компоненти генерують більш токсичні сполуки, ніж моно ненасичені жирні сполуки, які містяться в альтернативних харчових продуктах, таких як свиняче сало, вершкове масло або кокосове масло – відзначають вчені.
Ця конкретна небезпека полягає в тому, що ці шкідливі сполуки мають тенденцію накопичуватися в організмі, збільшуючи його потенціал та загальний шкідливий вплив на здоров’я.
З цієї причини, усі продукти харчування, які забезпечують обробку при високих температурах, то краще використовувати звичайне сало, вважають британські експерти
2. Користь і шкода сала для схуднення
Сало користь і шкода для схуднення. Найбільш часто усім доводиться чути, що сало – це вбивця фігури. Але якщо уважно вивчити матеріали на цю тему, то Ви (разом з усіма іменитими лікарями та дієтологами у всьому світі) прийдете до висновку, що це м’яко кажучи не зовсім так. Сало може завдати шкоди фігурі і відкластися на боках лише в тому випадку, якщо їсти його без міри. А ось якщо є його в невеликих кількостях, то навпаки – сало допомагає схуднути!
Справа в тому, що в цьому підшкірному жирі свині міститься величезна кількість жиророзчинних вітамінів (А, D, Е) і ненасичених жирних кислот.
Саме ці речовини разом із лецитином, який теж є у салі очищають наші судини від надлишку холестеринових бляшок. Крім того, є й інша користь від сала, з’їденого вранці. Воно стимулює вироблення жовчі, тобто, з туалетом у вас не буде проблем, якщо на сніданок ви з’їсте невеликий шматочок сала. І це буде не тільки для фігури, а й до травного тракту корисно!
3. Користь і шкода сала для серцево-судинної системи
Якщо розглядати питання користі і шкоди сала для серцево-судинної системи уважно, то потрібно звернутися до складу цього продукту. Крім корисних вітамінів А і Е, які, як відомо вважаються кращими вітамінами молодості і краси, в салі міститься унікальна речовина – ненасичена арахідонова кислота. Саме вона відповідає за зміцнення стінок судин, а також забезпечує нормальну роботу серцевого м’яза і інших внутрішніх органів. Також для серця і судин головного мозку дуже корисний міститься в салі лецитин. Загалом, як бачите, і для серця з судинами сало несе лише користь.
4. Яку шкоду несе сало?
Розповідаючи про користь сала, не можна промовчати і про можливу шкоду цього продукту. По-перше, цей продукт несе користь людському організму тільки, якщо вживати його в невеликих кількостях. Для дорослої людини досить 10-30 грам сала на добу. Все, що понад буде відкладатися у вигляді підшкірної жирової тканини.
Існує цілий ряд захворювань, при яких сало є протипоказано. До них в першу чергу відносяться захворювання печінки, жовчного міхура, жовчовивідних шляхів, а також порушення обміну холестерину.
5. У чому ще полягає користь сала?
Крім усього перерахованого вище можна також відзначити, що сало має ще й ряд інших корисних властивостей:
– користь сала Якщо закушувати спиртні напої салом, то менше сп’янієш. Жир обволікає шлунок і заважає всмоктуванню алкоголю, а спирт в той же час допомагає швидше переварити жирний продукт.
- Сало – це джерело енергії. У 100 г сала міститься 770 калорій. А це означає, що навіть від зовсім невеликого шматочка можна отримати дуже хорошу підзарядку. Особливо цінується це якість при важкому фізичному навантаженні. Якщо вам належить гарненько попрацювати, обов’язково з’їжте перед цим бутерброд з салом. Це додасть вам сил.
- Сало сприяє поліпшенню інтелектуальної діяльності і зміцнює імунітет. Саме до такого висновку прийшли канадські медики. Тому перед іспитом або серйозним «мозковим штурмом» не завадить з’їсти по шматочку смачного сала.
Бо де Ви ще в світі можете покоштувати найкращого сала, як не в Україні!
Джерело - http://baranivka.net/?p=1655
Немає коментарів:
Дописати коментар