середу, 15 липня 2015 р.

Найбільш ексклюзивний коледж у світі

Найкарщий та найдивовижніший коледж у світі!

Де ви думаєте найбільш ексклюзивний коледж у світі?

Ви не повірите, та один з найбільш ексклюзивних коледжів у світі знаходиться в центрі … Каліфорнійській пустелі. Ця дивна установа приймає тільки 12 студентів чоловічої статі на рік, і ви будете здивовані, але прибутковість цього коледжу вище Гарварда! Сама ідея дуже цікава і подібний коледж можна було б заснувати і у Житомирській області у тому ж таки наприклад Баранівському районі.
Найдивовижніший коледж у світі – Deep Springs College, був заснований в 1917 році, і є дуже незвичайним з усіх сторін. Він має незначний курс для студентів, але справжню ферму і обов’язкові 20 годин ручної праці на тиждень. З самого початку коледж був побудований на концепціях самоврядування, ручної праці, і строгих правил. Таким чином, 24 самотніх хлопця проводять там два свої студентські роки по вивченню важкої сільської праці.

College3-550x413
Розташований серед Іньо-білих гір, на схід від долини Оуенс і хребта Сьєрра-Невада, коледж охоплює 50 квадратних миль в глибокій долині Спрінгс. Він пропонує своїм студентам два роки навчання. Але найдивовижніше те, що після цього «сільського» коледжу, близько 80 відсотків йдуть далі вчитися у такі престижні університети, як Гарвард, Єль, університети Колумбії і Оксфорду. Це робить коледж Springs дуже престижним.



Сама ця школа знаходиться на грані взаємозалежної мережі, зміцнення общинного духу та глибокого зв’язку із середовищем проживання в пустелі. Деякі з будівель на території кампуса коледжу насправді розташовані по колу, з зверненими назовні під’їздами, які виходять на обширні пустельні землі. Як сказав колись, ще L.L. Nunn, який заснував Deep Springs, “пустеля має глибокі особистості; вона має голос. Великі лідери в усі часи прагнули у пустелю, щоб почути її голос. Ви можете почути його, якщо ви слухаєте, але ви не можете почути його в розпал своєї боротьби за матеріальні речі … ”
Легенда закладу свідчить, що L.L. Nunn, засновник коледжу, будував електростанції на американському Заході. І він вирішив побудувати місце, де прості робітники могли отримувати освіту, і освічені люди могли би працювати. Таким чином, він купив ранчо в Каліфорнії високою пустелі, і заснував школу, яка була не тільки для академічного навчання, але й ферма для життя, щоб студенті вчилися не тільки економіці або до професії, а й до життя. Його метою було підготувати студентів до життя в служінні.
Deep Springs College забороняє своїм студентам виїзд з долини на весь строк навчання, за винятком “справ соледжу, релігійних послуг, або надзвичайних ситуацій». Наркотики і алкоголь також заборонено, хоча паління дозволене. Обидва правила призначені для “збереження інтенсивності і цілісність досвіду студента у Deep Springs,” і фактично підтримується самими студентами. В’їзд також обмежений для відвідувачів.
Найближчий місто знаходиться в годині їзди від коледжу, а інтернет, майже не працює.
Цікаво, що найближча ознака цивілізації біля коледжу, це бордель, який називається Коттонтейл ранчо.
У коледжі студенти в значній мірі працюють самі на себе, на основі моделі самоврядування. Вони вибирають своє керівництво і свої посади. Студенти мають і оригінальні виборні посади, такі як «Dragonslayer” – студент, що відповідає за пожежнуі безпеку. Це досить важлива роль, враховуючи всі ті тюки сіна, що зберігаються навколо ферми і той факт, що коледж у 45 хвилинах від найближчих аварійних служб. Інші посади у коледжі включають у себе “Архівіст” і “комісар праці». “Гендальф” і “Фродо” несуть відповідальність за радіо-телефон та інтернет, відповідно.
Хлопчики також несуть відповідальність за урожай на фермі. Мінімум 20 годині ручної праці на тиждень, включаючи таки професії як м’ясник, садівник, або бібліотекар. Найпопулярніша робота “Студент Ковбой” – це вважається великою честю бути їм обраний. Бо це автоматично робить студента популярним. Сайт коледжу заявляє, що ковбой “відробляє на фермі до кінця року і влітку навіть після закінчення вузу. Гірський Ковбой повертаються аж наступного літа, так як старші ковбої залишаються зі стадом, щоб навчати молодих ковбоїв.
College6-550x364
Студенти самостійно готують собі їжу, доять корів, заготовлюють сіно, зрошують поля, та наглядають за садом.
Дуже ексцентричний характер коледжу Deep Springs робить його популярним серед батьків важких підлітків. Як повідомляє The Guardian, “Цей коледж найліпший реабілітаційний центр для смертоносних підлітків».
Так чи ні але сенс у тому, що навчання у коледжу поки коштує майже нічого. За їх власними словами, “кожен студент прийнятий у Deep Springs отримує стипендію, безкоштовно навчається, проживає, і харчується на суму більше $ 50,000 на рік.” Школа приймає близько 200 заявок, з яких тільки 12 приймає за рік. Процес прийому відбувається в кілька етапів, перший з яких має представлення своїх кандидатів СБ або ACT бали (аналог ЗНО), разом з шістьма есе.
Ці початкові заявки проходять відбір, а топ-заявники запрошуються у коледж на декілька днів, щоб випробувати цей спосіб життя. Під час цієї фази, кандидати пишуть випробувальне есе(твір) та проходять інтерв’ю. Вони рано встають, щоб допомогти доїти корів, або щось серед різних інших сільськогосподарських завдань.
Що один цікавий факт. Вперше всі чоловіки коледжу з моменту його створення одноголосно проголосували за прийняття студенток у коледж ще у 2011 році. Проте колишні випускники оскаржили це рішення в суді, фактично блокуючи спільне навчання з жінками принаймні до 2016-2017 навчального року.
Незважаючи на протиріччя і таємничість, або, можливо, саме через них, цей Коледж має найвищий рівень впливовості у Сполучених Штатах. Більше 90% його абітурієнтів потім отримують позитивну пропозицію про прийом до університету. Для порівняння, Гарвардський коледж дуже пишається своїми 81% у 2015 році.
Колишні студенти, в інтерв’ю, кажуть, що ці два роки залишають дуже глибокий слід на все життя. Деякі навіть порівнюють почуття закінчення цієї школи із закінченням бурхливого роману. Вони також говорять про те, як захоплюючий дух пустелі і природи долини глибоко вплинули їх емоційно та на все життя.

 Джерело

Читайте ще,

Пацюки не паразити а герої?

Немає коментарів:

Дописати коментар