вівторок, 29 березня 2022 р.

Хрест на Червоному Хресті

 Треба, щоб весь світ поставив Хрест, на Червоному Хресті!

Те що зробив Червоний Хрест, то поза межами гуманності і людяності.

Поза межами розуміння і людяності.

Для початку, ніяких емоцій тільки 3 факти:

Бюджет допомоги Україні МКЧХ становить 267 мільйонів доларів. 

- Червоний Хрест підтримав примусову депортацію мешканів України до Росії

- За ці 267 мільйони доллари Червоних Хрест збирається профінансувати створення фільтраційних (концтаборів) для українців в Росії.


Те що, Червоний Хрест вкотре виявився неефективним і навіть шкідливим у протидії гуманітарній катастрофі, спричиненої війною Росії проти України, ще якось можна було б пробачити інший організації, але не Червоному Хресту.  Особливо після нещодавній  зустрічі президента організації з предстаником держави-агресора, держави, яка розвязала війну, з одіозним лжецом Лавровим. Більше того, Червоний Хрест узаконює російську окупацію українських територій, і головне і найболючіше -  незаконну депортацію українців до Росії, плануючи відкрити офіс МКЧХ у Ростові-на-Дону. Враховуючи це, ТРЕБА поставити питання перед міжнародною спільнотою уникати пожертвувань Червоному Хресту та натомість підтримувати українські волонтерські організації, які довели, що ефективніше допомагають українцям у ці важкі часи. 

Треба щоб якомога більше людей в світі дізналося про справжнє обличчя Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Тільки прочитайте, як цю новину подають в підконтрольних російських СМІ

Червоний Хрест попросив від Росії дозволу на створення офісу поблизу України, щоб покращити свою роботу на території східної України, яка контролюється Москвою.

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) попросив російську владу дозволити їй відкрити офіс у Ростові-на-Дону, заявив глава МКЧХ Пітер Маурер.

«Я хотів би отримати вашу підтримку у зміцненні логістичної структури в Росії, щоб покращити нашу роботу на Донбасі та інших частинах України, підконтрольних російським збройним силам», — сказав він міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову в Москві. Зробіть це, ми надіслали запит на відкриття офісу в Ростові-на-Дону – це буде гарна відправна точка».

Глава Червоного Хресту Маурер сказав, що він прибув для обговорення низки важливих питань, зокрема щодо доставки гуманітарної допомоги в зони конфлікту, взаємно прийнятного для Росії та України доставки гуманітарної допомоги на спірні території та покращення логістики.

Він подякував Лаврову за багаторічну "позитивну співпрацю" з Росією в різних частинах світу, в тому числі на Близькому Сході, в Афганістані, Нагірному Карабаху та Україні, і висловив сподівання, що це буде продовжуватися.



Звичайна зрада чи просто купили?

Міжнародний комітет Червоного Хреста визнав, що сприяв депортації українців до Росії. Більше того, вони навіть не думають вибачатися, плануючи відкрити центр прийому українців у Ростові-на-Дону.

Тому Українці оголосили бойкот Червоному Хресту, який фактично перетворився на колаборантів. Україна закликає всіх не платити їм ні копійки, вимагаючи звільнити голову Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Пітера Маурера. Важко повірити, але цей міжнародний рух, який існує більше століття і налічує 97 мільйонів добровольців, потурає кровопролитній війні Росії проти України.


Так що сталося?

Перш за все, Червоний Хрест сприяє примусовій депортації українців до Росії. Це почалось ще  18 лютого 2022. Тобто за тиждень до початку війни та наступу Росії на Україну. Близько 61 тис. українців було примусово депортовано з Донецької та Луганської областей до Росії. Найцікавіше, що про це написав у своєму публічному звіті Червоний Хрест.


За словами мера Маріуполя Вадима Бойченка, з міста до Російської Федерації або ОРДЛО було депортовано від 20 до 30 тисяч українців. Людей викрадають просто на вулицях і силоміць везуть у мордор. А тепер громадян України, які перебувають в оточенні російських військ, зокрема під Києвом (Буча, Гостомель), пропонують «евакуювати» до Білорусі.


Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила жахливі цифри. Тільки 26 березня з Донбасу було депортовано понад 19,6 тисяч мирних жителів, з них 3300 дітей. Путінський режим здійснює масову депортацію українського населення з окупованих територій України до Росії, як це робив Гітлер під час Другої світової війни.


По-друге, Червоний Хрест хоче відкрити центр у Ростові, Росія, для тих українців, які тікають від війни. Глава МКЧХ Пітер Маурер особисто запитав міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова під час його візиту до Москви. Верховна Рада вже назвала це колабораціонізмом, закликаючи Маурера піти у відставку.


По-третє, з 24 лютого (за місяць війни) Червоний Хрест нічого не зробив в Україні для організації гуманітарних коридорів та доставки гуманітарної допомоги в найгарячіші точки. Навпаки, вони відвозили своїх працівників у безпечніші (на їхню думку) місця, наприклад, у Львів. Крім того, за словами Презідента Володимира Зеленського, МКЧХ забороняє використовувати свою емблему на українських автомобілях, які здійснюють гуманітарні місії.


Портал ТСН.ua зібрав усі факти фактичного потурання діяльності Червоного Хреста військовим злочинам Росії та проаналізував, як роботу цього міжнародного руху можна спрямувати на реальну допомогу українцям під час війни.


Вони забули, хто вони

Що ми знаємо про Червоний Хрест? Більшість українців знають цю назву з 2014 року, коли Росія окупувала Крим і зі зброєю вторглася на Донбас. Цей міжнародний рух створений для роботи в гарячих точках, допомоги людям на війні, під час стихійних лих, організації гуманітарних коридорів і доставки гуманітарної допомоги. Зазвичай їхні машини, одяг та спорядження позначені червоним хрестом, півмісяцем, кришталем або зіркою Давида на білому тлі.


Проте, за словами українських добровольців та військових, у Чернігові, Сумах, Маріуполі чи Харкові їх не побачиш. Більше того, вони просто вивезли своїх працівників у безпечні місця на Заході України, а тим, хто хоче приєднатися до руху, просто заборонено використовувати символіку Червоного Хреста.


У цьому тексті ТСН.ua свідомо пише «Червоний Хрест». Справа в тому, що Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) і Товариство Червоного Хреста України почали дистанціюватися один від одного. Мовляв, Українське товариство не несе відповідальності за бездіяльність МКЧХ в Україні; для візиту до Москви голови МКЧХ Пітера Маурера; за спробу відкрити центр у Ростові; і за сприяння депортації українців до Росії, тобто за фактичну колаборацію. Проте чи можна під час війни відмежуватися від «материнської» структури?


Справді, МКЧХ є нейтральною організацією, яка живе на пожертви різних донорів. Кажуть, треба говорити «з усіма сторонами конфлікту». Однак, правда також, що МКЧХ називає війну Росії проти України та геноцид українців Путіним «конфліктом», оскільки, за словами Пітера Маурера, це «термінологія Женевської конвенції», а слово «війна» є розмовним варіантом. .

Бюджет допомоги Україні МКЧХ становить 267 мільйонів доларів. На гроші, які весь світ перерахував на допомогу українцям (серед яких було багато відомих знаменитостей та всесвітньо відомих міжнародних компаній), які Росія просто «прасує» ракетами та артилерією, 15 березня відбулася міжнародна місія Червоного Хреста з 30 осіб просто покинули Маріуполь, коли нікому не дали зелені коридори, а кілька сотень тисяч українців залишилися в місті без їжі, води, тепла, світла та зв’язку зі світом. Натомість співробітників МКЧХ бачили у львівських ресторанах, де вони пили гарячу каву, воду чи чай.


У багатьох селах під Києвом Червоного Хреста взагалі не було видно. Як пише, ТСН.ua вони особисто поспілкувався з кількома родинами, які неодноразово зверталися до цього міжнародного руху за допомогою, щоб вибратися з російського пекла. На них ніхто навіть не відповів. Також ТСН.ua поспілкувався з кількома сім’ями з Чернігова. Зараз вони на Західній Україні. Їм пощастило вибратися з окупованого міста до того, як підірвали міст, що з’єднує Чернігів із Києвом.


«Наші волонтери доїхали до МКЧХ, але нам не допомогли. Коли наш будинок розбомбили, ми зібрали дітей, наших батьків, сіли в машину і поїхали. Волонтери підказали найбезпечніший шлях. Ми дивом вижили, тому що вся по дорозі стріляють». – каже чернігівка Ірина.


З цієї причини донорські внески, зібрані міжнародним співтовариством і передані МКЧХ на допомогу Україні, не можуть бути використані для відкриття офісу в Росії, оскільки це відкрите спонсорство окупанта та агресора, відкрите фінансування тероризму та відкрите фінансування. про геноцид в Україні.


Притягнути до відповідальності

Також ТСН.ua зв’язався з чернігівськими волонтерами. Кажуть, що в місті працює кілька представників Товариства Червоного Хреста України. Проте, як і у Маріуполя, Харкова, Сум та інших міст, у Чернігові немає гуманітарних коридорів, організованих Червоним Хрестом.


Натомість українцям пропонують поїхати до Росії чи Білорусі. Усе це робиться свідомо, щоб створити «правильну» картину на російському телебаченні, доводячи українців до відчаю, зокрема в Маріуполі, де люди тижнями сидять у підвалах і бомбосховищах без їжі, води та світла, боячись навіть прошепотіти. І в такому стані їх везуть у російські табори, забираючи документи, а депутати Держдуми приїжджають туди просто фотографувати.


А потім, за даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, після проходження фільтраційних таборів українців відправляють в економічно депресивні російські райони. За словами директора Інституту майбутнього Вадима Денисенка, МКЧХ зайняв виключно проросійську позицію.


«А остання історія про зустріч Маурера з Лавровим у Москві та заяву про те, що вони збираються відкрити свій центр у Ростовській області, лише запевняє мене, що МКЧХ перестав виконувати свої функції. Тому, на жаль, ми повинні розуміти, що Керівництво МКЧХ де-факто самоусунулося і практично працює на росіян», – сказав Вадим Денисенко.


За його словами, Товариство Червоного Хреста України намагається зробити певні речі. Але всі розуміють завдання Червоного Хреста на цьому етапі – це передусім евакуаційні та гуманітарні коридори. А Товариство Червоного Хреста України не може їх забезпечити без допомоги МКЧХ. Усі гуманітарні коридори, які зараз діють в Україні, є винятковими зусиллями дипломатів, політиків, церков, волонтерів та міжнародних друзів України.


Натомість Червоний Хрест, який має очолити цей процес, займається диверсією та відкритою роботою в Росії. За словами генерального директора МКЧХ Роберта Мардіні, в Україні працює 600 співробітників. Однак вони зупиняються переважно в готелях Одеси, Дніпра, Львова та інших відносно безпечних місцях, які Росія поки не прирівнює до ракет і бомб.


Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький написав відкрите звернення до МКЧХ з проханням не узаконювати "гуманітарні коридори" в Росії, не підтримувати викрадення та примусову депортацію українців до Росії та змінити свою рішення про відкриття центру в Ростові.


На самому початку повномасштабного російського вторгнення в Україну міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук звернулася до МКЧХ з проханням вивезти з України тисячі трупів расистів. Проте їм навіть цього не вдалося, не кажучи вже про допомогу живим українцям. Вона підкреслила, що вони не планують відкривати нові офіси в Україні, чого не можна сказати про Ростов в Росії.


Якщо це станеться, то, за словами Ірини Верещук, МКЧХ стане співучасником військових злочинів Путіна в Україні. У той же час радник МКЧХ Андрій Круглашов у Facebook вибачається за те, що МКЧХ ніколи не проводить примусову евакуацію, і називає візит Маурера до Лаврова в Москві дипломатичним.

Ще раз нагадаю - 3 факти:

Бюджет допомоги Україні МКЧХ становить 267 мільйонів доларів. 

- Червоний Хрест підтримав примусову депортацію мешканів України до Росії

- За ці 267 мільйони доллари Червоних Хрест збирається профінансувати створення фільтраційних (концтаборів) для українців в Росії.



Немає коментарів:

Дописати коментар